Podeli...Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

INDIKACIJE

Vrnjačka Banja je poznata po svojim izvorima mineralne vode, koje se u Merkuru uspešno primenjuju u lečenju mnogih oboljenja.

U današnje vreme, visokog razvoja medicine, uz mnoge delotvorne lekove i druge alternativne metode lečenja, prirodni izvori i lekovite mineralne vode su i dalje  jednako privlačni kao što su bili u vekovima koji su za nama. Vrnjačka Banja je poznata po svojim mineralnim vodama, koje se veoma uspešno koriste u lečenju mnogih oboljenja.

indikacije2
 • šećerna bolest (dijabetes tip 1, tip 2 i komplikacije)
 • stanje posle preležane žutice
 • bolesti žučne kese i žučnih puteva
 • oboljenja pankreasa
 • cir želuca i dvanaestopalačnog creva
 • obolenja organa za varenje
 • stanje posle hiruškog odstranjivanja žučne kese
 • degenerativna stanja
 • stanje posle resekcije jednjaka, želuca i creva
 • hronična ginekološka obolenja i sterilitet
 • infekcije bubrežne karlice, mokraćne bešike i mokraćnih puteva
 • kalkuloza mokraćnih puteva i funkcionalnih oboljenja
 • reumatske bolesti
 • posttraumatska stanja

POLIKLINIKA

Poliklinika nudi širok spektar usluga, uz savremene metode i brojne stručnjake, gde se rezultati dobijaju u vrlo kratkom roku

Merkurov dijagnostički centar nudi širok spektar usluga, uz savremene metode i brojne stručnjake. Savremena oprema i brzi rezultati su samo neke od prednosti obavljanja dijagnostike upravo u Merkuru.  U okviru dijagnostičkog centra u Specijalnoj bolnici moguće je obaviti sledeće preglede:

 • Ultrazvučna dijagnostika
 • Kompjuterizovana ergometrija;
 • Endoskopska dijagnostika
 • EMNG-pregledi
lecenje-o-trosku-fonda

ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA

srca, abdomena, urološka, ginekološka, dopler krvnih sudova, štitne žlezde i dojke

Saznaj više
ergometrija-merkur-vrnjacka-banja

KOMPJUTERIZOVANA ERGOMETRIJA

Pruža podatke o preostalom fizičkom kapacitetu, subjektivnim tegobama …

Saznaj više
gastro-merkur-vrnjacka-banja

ENDOSKOPSKA DIJAGNOSTIKA

gastroskopija i kolonoskopija

Saznaj više
EMNG pregledi

EMNG                                                            PREGLEDI

pregled perifernig nerava

Saznaj više

MEDICINSKE SLUŽBE

Merkur poseduje polikliniku sa 40 lekara različitih specijalnosti, savremenu laboratoriju, kao i odeljenje fizikalne rehabilitacije

LABORATORIJA

Merkurova laboratorija pruža široku paletu standardnih i specifičnih laboratorijskih analiza koje pokrivaju sve oblasti medicine.

FIZIKALNA TERAPIJA

Fizikalna terapija predstavlja primenu raznih oblika fizičke energije u cilju prevencije, lečenja i funkcionalnog osposobljavanja obolelih i povređenih.

SPECIJALISTIČKE AMBULANTE

Ceneći vreme i potrebe pacijenata, ovakva organizacija omogućava da se na jednom mestu obave svi potrebni specijalistički pregledi.

SUBSPECIJALISTIČKE AMBULANTE

U okviru Merkura nalazi se veliki broj ambulanti koje nude mogućnost pregleda iz različitih oblasti savremene medicine.

fizikalna-merkur-vrnjacka-banja

LEKARI SPECIJALISTI

Unapređenje zdravstvene usluge realizuje se kroz stalno usavršavanje i edukaciju kadra

[print_circle_slider_plus_lightbox]

Medicinski tim Merkura sastoji se od 40 lekara specijalista i subspecialista, sa višegodišnjim iskustvom u zdravstenim programima prevencije i specijalističke dijagnostike.

Unapređenje zdravstvene usluge realizuje se kroz stalno usavršavanje i edukaciju kadra, kao i saradnju sa eminentnim profesorima sa Medicinskih fakulteta iz Beograda, Niša i Novog Sada.. Ukoliko imate neka pitanja možete ih postaviti našim lekarima.

MINERALNA VODA I BLATO

Najveća prirodna prednost Vrnjačke Banje su izvori termomineralne vode. Lekovite vode i blato se uspešno koriste u medicinske svrhe

Najveća prirodna prednost Vrnjačke Banje su četiri izvora termomineralne vode. Lekovite vode i blato se veoma uspešno koriste u medicinske svrhe. Specijalna bolnica Merkur već dugi niz godina koristi lekoviti faktor ovih voda i primenjuje ih u lečenju.

Termomineralna voda ima veoma visok nivo minerala, a mineralno blato – Peloid, ima izražena terapijska dejstva i bogat minerološki sastav, zbog brojnih blagotvornih svojstava koje poseduje.

IZVORI MINERALNIH VODA

MINERALNO BLATO

_MG_3089
limus

NACIONALNI EDUKATIVNI CENTAR

Sve osobe obolele od dijabetesa, na terapiji insulinom, imaju pravo da jednom u 4 godine provedu 10 dana u Merkuru o trošku RFZO

Specijalna bolnica Merkur je još avgusta 2008. godine postala prvi Nacionalni edukativni centar za obolele od šećerne bolesti na insulinskoj terapiji i ujedno prva ustanova takvog tipa u ovom delu Evrope.

Edukaciju osoba obolelih od dijabetesa u Specijalnoj bolnici Merkur, koja traje 10 dana, finansira Republilčki fond za zdravstveno osiguranje.

Važan cilj programa edukacije jeste da se na vreme otkriju komplikacije šećerne bolesti, prevencija, kao i pravovremeno uključivanje na insulino terapiju za pacijente na tabletama.

Proces edukacije obuhvata edukaciju, dijagnostiku, terapiju, pravilnu ishranu i fizičku aktivnost i prilagođen je svakom pacijentu ponaosob.

lecenje-o-trosku-fonda
Nac-edukativni-centar2

LEČENJE O TROŠKU RFZO

Merkur je nacionalni edukacioni centar za lečenje dijabetesa, a takođe pruža mogućnost fizikalne rehabilitacije o trošku Fonda

„Merkur“ nudi mogućnosti lečenja o trošku RFZO u oblastima fizikalne rehabilitacije i dijabetesa. Obzirom da je Specijalna bolnica vodeći zdravstveni centar u Srbiji po lečenju dijabetesa, svim osobama obolelim od ove bolesti, starijim od 18 godina, na terapiji insulinom, odobreno je desetodnevno lečenje u „Merkuru“ o trošku države.

Korišćenje programa edukacije omogućeno je jednom u četiri godine. 2012.-te godine u Merkuru je omogućena i fizikalna rehabilitacija o trošku Fonda za neurološka, reumatska oboljenja i oboljenja organa za kretanje.

RFZO1
RFZO2