Podeli...Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

DOBRODOŠLICA DIREKTORA

Da je Merkur društveno odgovorna ustanova potvrđuje činjenica da godinama unazad otvara vrata ne samo svojim gostima već i svim posetiocima Vrnjačke Banje.

Sve ba_MG_2389...nje u Srbiji, pa i Vrnjačka Banja, počele su da rastu iz vode, lekovite, blagorodne, vode iz samog srca zemlje, i da se svijaju oko specijalnih bolnica, po kojima se banje i pamte i prepoznaju. Tako se i cela Vrnjačka Banja savila oko Merkura, svoje specijalne bolnice, koja je jedan od najjačih stubova njene turističke infrastrukture i njen ubedljivo najprepoznatljiviji deo.

Jer Merkur nije samo savremeno opremljeno, međunarodno priznato lečilište, u kojem borbu za zdravlje uspešno vode udruženo i lekari i prirodni lekoviti faktori, zbog čega su naši rezultati u dijagnostici i lečenju bolesti organa za varenje, koštano-zglobnog sistema, kao i u prevenciji i lečenju dijabetesa – tako značajni. Merkur je i sjajno mesto i za sve one koji tragaju za relaksacijom, potpunim opuštanjem i revitalizacijom ili za fizičkim aktivnostima u preventivne svrhe, mesto u kojem se na mnogo čudesnih načina –  budi zdravlje. Spa centar Rimski izvor, Akva centar Voterfol, Fitnes centar Merkur Džim otkriće, sasvim sigurno, u svakom ko im se prepusti, jednog novog hedonistu, konačno probuđenog iz dugogodišnjeg sna!

U Merkuru, koji čini zanimljiv mozaik različitih, inspirativnih mogućnosti, jer on je i atraktivan hotel sa bogatom restoranskom ponudom, i kongresni, i spa centar…, sve je podređeno onima koji u Vrnjačku Banju dođu vođeni potrebom da nađu lek ili željom da vrate i energiju i osmeh, a možda i da se – zaljube.

I to ne važi samo za one koji su odseli u Merkuru i već po toj osnovi imaju mnoštvo pogodnosti. Kao društveno odgovorna ustanova, Merkur je otvorio svoja vrata i svim gostima Vrnjačke Banje koji mogu da koriste medicinske, velnes, i sve ostale usluge. Gosti Vrnjačke Banje koji ne znaju za čudotvorne blagodeti prirode imaju mogućnost da ih upoznaju i koriste, upravo u Merkuru, kao i da shvate da doći u Banju ne znači samo šetati promenadom i predivnim banjskim vrtovima, posećivati svečanosti i kulturno leto, već prvenstveno doći po zdravlje, koje potiče direktno iz prirode.

Dr sci. med. Dejan Stanojević, 

direktor SB Merkur

O NAMA

Merkur predstavlja najsavremeniju medicinsku službu za prevenciju, dijagnostiku, lečenje i rehabilitaciju bolesti organa za varenje, šećerne bolesti i bolesti koštano-zglobnog sistema, sa modernim objektima za smeštaj posetilaca tokom cele godine. Lekovite mineralne vode, lekovito mineralno blato, savremene dijagnostičke metode, visokospecijalizovan medicinski tim i najsavremeniju medicinska opremu, Merkur je uspešno objedinio i razvio vrhunske zdravstvene i velnes pakete prilagođene svakom pojedincu.

Iako je medicina primarna usluga Merkura, u Merkurovim objektima borave i gosti koji žele da uživaju u mnogobrojnim velnes sadržajima, kao i savremenim kozmetičkim, aparaturnim i drugim procedurama iz oblasti estetike, ali i oni koji žele samo da budu smešteni u Merkuru. Uravnoteženje, osmeh, obnovljena energija, stručno znanje i iskustvo, dijagnostika i terapija, relaksacija – to je zdravlje. I to je ono što Merkur nudi.

O MERKURU

Istorijat lečilišta

Tokom 1846. godine izvršena je prva analiza vrnjačke mineralne vode, koja je štampana u Budimpešti pod naslovom „Bergermannische Reise in Serbien“. Proučavajući mineralne vode na teritoriji Srbije, u Vrnjce je došao Emerih Lindenmajer koji u „Opisu mineralnih voda u Kneževini Srbiji“ vrnjačku vodu označava dobrom za piće i kupanje, proričući joj lepu budućnost.

Godine 1868. 14. jula, formirano je „Osnovatelno fundatorsko društvo kiselovruće vode u Vrnjcima“. Izvršena je kaptaža i izgrađen bazen od dasaka sa odeljenjem za presvlačenje, postavljene česme za piće tople i hladne vode. Prvu zvaničnu turističku sezonu društvo je otvorilo 1869. godine.

Specijalna bolnica Merkur postoji od 1947. godine, i u toku svog postojanja promenila je više naziva: Lečilište, Prirodno lečilište, Zavod i na kraju, od 1997. Specijalna bolnica Merkur.

Misija i vizija

Misija Specijalne bolnice Merkur je pre svega omogućavanje lečenja, rehabilitacije i prevencije svojim korisnicima usluga, pored ovoga imperativ predstavlja i pružanje vrhunskih ugostiteljskih usluga i zadovoljenje društvenih potreba.
Vizija Specijalne bolnice Merkur je da postane lider u pružanju medicinskih i ugostiteljskih usluga, kako na teritoriji Republike Srbije, tako i šire tako što ćemo se truditi da dostignemo najviše svetske standarde u prevenciji, lečenju i rehabilitaciji, permanentno brinemo o resursima i zaštiti životne sredine i ime naše ustanove pretvorimo u sinonim za provereno i uspešno poslovanje.

DRUŠTVENO ODGOVORNO POSLOVANJE

Koncept društveno odgovornog poslovanja Specijalna bolnica Merkur sa zadovoljstvom i konstantno primenjuje u svom poslovanju i tako daje nesebičan doprinos društvu i životnoj sredini.

Naša strategija bazira se na tome da društvenu odgovornost integrišemo u sve sfere poslovanja, kako unutar same ustanove, tako i u odnosu na društvo čiji je bolnica Merkur neraskidivi deo.

.

Trudimo se da vratimo prirodi sve ono što crpimo iz nje, ali ne zaboravljamo ni pojedince i institucije, kojima je naša nesebična pomoć podsticaj za dalji rad.

Briga o zaposlenima

Specijalna bolnica „Merkur“ kontinuirano vodi brigu o zaposlenima, omogućavajući im usavršavanje u zemlji ili inostranstvu, prisustvovanje raznim kongresima, stipendiranjem dece naših zaposlenih za njihovo obrazovanje kao i pružanje pomoći zaposlenima koji teže obole i koji imaju potrebu za rehabilitacijom.

Briga o društvenom okruženju

Merkurova briga o okruženju pokazuje se kroz veliki broj različitih akcija, putem kojih pruža podršku pojedincima: Finansijska ili materijalna podrška pruža se sportskim rekreativnim klubovima među kojim su rukometni klub i plivački klub, plesnim školama; obrazovnim ustanovama iz Vrnjačke Banje obezbeđivanjem neophodnog školskog pribora, pomagala i potrošnog materijala ili ustupanjem prostora za učenje ili treniranje. Deo objekta Šumadija Lux ustupljen je deci sa posebnim potrebama za celodnevni boravak, a Srpsko – Norveškom društvu iz Vrnjačke Banje doniran je računar za njihove potrebe.

Briga o životnoj sredini

Visok stepen odgovornosti prema životnoj sredini i poslovanje u skladu sa ekološkim principima sastavni je deo svakodnevnih aktivnosti Merkura. Sve službe uključene su u akciju reciklaže svog otpadnog materijala, pa se sve ono što bi se inače bacilo, prerađuje, čime se štiti životna sredina i pokazuje visok stepen društvene odgovornosti.

Etika poslovanja

Merkur je dosledan  u svojoj transparentnoj i fer politici poslovanja, kako u odnosu sa zaposlenima tako i sa svim svojim partnerima ili gostima. Jasno su definisana sva ugovorena prava i  obaveze, uz negovanje dugoročnih partnerskih odnosa na obostrano zadovoljstvo. Implementiran je i Sistem menadžmenta kvalitetom (QMS) kao i HACCP sistem čime je obezbeđena i zvanična potvrda visokog kvaliteta usluga, kao i  profesionalnost pri poslovanju.

EKONOMAT – NOVI POSLOVNI OBJEKAT MERKURA

U želji da rastereti prostorni kapacitet objekta Merkur Novi“, kao i da omogući organizaciju poslova na efikasniji i efektivniji način, SB Merkur je sredinom jula otvorio novi poslovni objekat – Ekonomat. Ovaj objekat je od izuzetnog značaja za Merkur i sve zaposlene i predstavlja veliku i važnu investiciju u cilju unapređenja poslovanja.

 

 

Objekat “Ekonomat” izgrađen je na površini od 415 m2 i obuhvata poslovni prostor sa kancelarijama, salama za sastanke, kao i brojnim pomoćnim prostorijama. Izgradnjom ovog objekta, Merkur je prateći svoje razvojne tendencije uspeo da svoje poslovanje podigne na viši nivo.