Podeli...Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

IZLETI

Iskoristite Vaš boravak u „Merkuru“ i Vrnjačkoj Banji za odlazak na izlete i obilazak najlepšeg dela Srbije, upoznajte dušu našeg naroda i neka ona bude lek za Vašu dušu i telo. Bilo da dolazite sami, sa porodicom ili prijateljima, sigurni smo da ćete pronaći idealnu kombinaciju aktivnosti i opuštanja na izletima koje organizuje „Merkur“.

Upoznajte srpskog domaćina, srpsku tradiciju i srpske običaje. Upoznajte sa nama istoriju Srbije, prirodne lepote i kulturnu baštinu koja je pod zaštitom Unesco-a, srednjovekovne tvrđave, nacionalne parkove i najlepše kanjone i klisure u Evropi. Sa nama možete obići srednjovekovne manastire Studenicu, Žiču, Sopoćane, Ljubostinju, čuvare naše duhovnosti i vere, mesta krunisanja i mesta grobnica naših careva i kraljeva.

Naše prirodno blago, šume, planine Goč, Jastrebac, Kopaonik, Pešter, reke Ibar, Moravu, Rasinu, jezera Ćelije i Knićko i prirodni fenomen Đavolju varoš su neke od najvećih prirodnih lepota koje možete upoznati.

Etno naselje Drvengrad – sagrađeno prema ideji našeg čuvenog filmskog reditelja Emira Kusturice je jedinstvena destinacija koja privlači veliki broj posetilaca. Izgrađeno kombinacijom drveta i kamena, utopljeno u uzburkane pejzaže, stvara vizuelni doživljaj na koji niko ne može ostati ravnodušan.

Krenite sa nama putevima vina, obićićemo vinograde, videti kako se i gde proizvodi vino, degustirati ih i posetiti muzej vina u Aleksandrovcu. Dozvolite nam da Vas povedemo na put uživanja, da Vas provedemo kroz našu prošlost i sadašnjost i dozvolite nam da Vas u budućnost pošaljemo sa osmehom na licu…

Poseta Hramu Svetog Save, najvećem srpskom Pravoslavnom hramu, najvećem Pravoslavnom hramu na Balkanu i jednoj od najvećih Pravoslavnih crkava na svetu.

Šetnja Knez Mihailovom, glavnom ulicom grada Beograda, poznatoj kao jedna od najlepših pešačkih zona u Istočnoj Evropi. Zbog svog velikog istorijskog i kulturnog značaja, ulica je pod zaštitom države.

Obilazak Kalemegdana, najvećeg beogradskog parka, koji predstavlja i najznačajniji kulturno-istorijski kompleks, u kom dominira Beogradska tvrđava, iznad ušća Save u Dunav. Poseta Ušće šoping centru, najvećem šoping centru u Srbiji i regionu.

pobednik

Jedinstveno mesto čudnog imena i čudesnog izgleda… Đavolja varoš se nalazi na jugu Srbije, u središtu planine Radan, 27 km od Kuršumlije. Ovo mesto ima 202 zemljane piramide, pokrivene kamenim kapama, visine od 2 do 15 m i širine od 0,5 do 3 m. Ovde je u geološkoj prošlosti, pre više miliona godina, bilo središte snažne vulkanske aktivnosti.

djavolja varos

Reka Uvac se nalazi u jugozapadnoj Srbiji. Na ovoj reci podignute su tri brane, koje su formirale tri veštačka jezera : Zlatarsko, Sjeničko-Uvačko i Radoinjsko jezero.

Jezero Uvac, na nadmorskoj visini od 985 m, nastalo podizanjem brane uzvodno od Zlatarskog jezera, je posle Vlasinskog jezera najveće veštačko jezero u Srbiji. Na obalama Zlatarskog jezera nalazi se najveće stanište beloglavog supa na Balkanu.

izlet

Svetinje Srpske duhovnosti i Srpske srednjovekovne države uvršćene su po odluci UNESCO–a u red Svetskih baština. Posetite sa nama duhovno središte srednjovekovne srpske države – manastir Žiču. Obiđite sa „Merkurom“ manastir Studenicu – zadužbinu Stefana Nemanje, nedaleko od živopisne klisure Ibra.Manastir Svete Petke u selu Stubal čuva čudotvorni kamen preko koga Bog isceljuje. Manastir Ljubostinja, zadužbina kneginje Milice, posvećen je Uspenju presvete Bogorodice. Ako je izlet celodnevni, nećemo propustiti priliku da Vas odvedemo do manastira Sopoćani i do srednjovekovne prestonice Rasa.

, Image: 10466961, License: Rights-managed, Restrictions: Not available for license and invoicing to customers located in Spain. Not available for license and invoicing to customers located in Spain., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Corbis

Priča o putu Nikole Tesle počinje pre više od 100 godina, kada je njegovo otkriće električne energije otvorilo novo poglavlje u istoriji modernog čovečanstva. Posetite Muzej Nikole Tesle, beogradski Muzej nauke i tehnike, stogodišnje kabinete Elektrotehničkog fakulteta, istražite Beograd iz ugla Nikole Tesle.

TeslaPortrait1

Pođite sa „Merkurom“ na izlet u Župu, vekovnu prestonicu grožđa i vina. Bilo da je vreme berbe grožđa ili ne, mi Vam garantujemo divan provod, jedinstveni doživljaj posete muzeju vina, gde ćete naučiti kako se vino nekad pravilo, a potom posetu savremenim vinarijama gde ćete naučiti kako se danas vino proizvodi. Za Vaš i naš dobar provod pobrinuće se i najbolje vino u Srbiji, koje ćemo degustirati uz specijalitete domaće kuhinje ovog predivnog kraja.

el-mejor-vino-tinto-1

Ne propustite vožnju vozom “Šarganska osmica”, iz 1925. godine, čija putanja ispisuje osmicu kroz planinske pejzaže Mokre gore. U blizini je i etno selo Sirogojno, sa gostoljubivim srpskim domaćinima, uz zdravu domaću hranu i, naravno, domaću rakiju, kao i stare zanate i rukotvorine. Posetite i savremeno etno selo Drvengrad, koje je sagradio poznati filmski reditelj Emir Kusturica.